csütörtök, 04 augusztus 2011 14:00

Konyhai szagelszívó megoldások egy passzívházban.

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Konyhai szagelszívó megoldások passzívházbaMinden házba terveznek konyhát. Azt, hogy milyen szagelszívást alkalmaznak egy passzív házban, azt a tulajdonosok főzési szokásai határozzák meg. Egy biztos, valamilyen szagelszívót be kell építeni, mert a hagyományos szellőztetés nem jöhet szóba egy ilyen gépileg szellőztetett épületben a nagy hő veszteség miatt.

 

A konyhai szagelszívót nem tanácsos közvetlenül a központi szellőztető rendszerbe kötni, mert a rendszer elzsírosodását okozhatja és a konyhai szagelszívó többszörös légcserével üzemel, mint a szellőztető gép.

Olyan konyhákba ahol a tulajdonosok ritkán főznek, és akkor is csak teát és mirelit ételt melegítenek elegendő egy belső keringetéstű, aktív szénszűrővel ellátott konyhai szagelszívó.

Egy napi rendszerességgel főző családnak, ahol esetleg halat sütnek olajban, már egy hatékonyabb megoldásra van szükség. A megoldás a szagelszívó homlokzati kivezetése, ami a szagelszívó beindítása után nyit, majd a kikapcsolás után automatikusan zár. Ezek a fali szelepes átvezetések hőhídmentes szerkezetnek tekinthetőek. Hátrány, hogy a belső keringetéssel szemben a főzés során keletkező meleg egy része hasznosítás nélkül távozik.

 

A szagelszívó kiemelt partnerünknél az ENERGETIKA 2020 Kft bemutatótermében megrendelhető

Megjelent: 16280 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 01 október 2014 21:04

mapasz-small

Kérdése van?

Hívjon most:

 
 
Juhász Róbert

építészmérnök

JUROPLAN Építész Stúdió és Építész Iroda

építészeti tervezés-tanácsadás

A+ épület és passzívház tervezés, PHPP számítás

Telefon: +36/30-914-8448

info@juroplan.hu

Cégjegyzék szám: 13-06-037463

Adószám: 20713096-1-13

Hívjon most:

juhasz robert new

Juhász Róbert

építészmérnök
JUROPLAN Építész Stúdió és Építész Iroda
építészeti tervezés-tanácsadás
A+ épület és passzívház tervezés, PHPP számítás

Telefon: +36/30-914-8448

info@juroplan.hu
Cégjegyzék szám: 13-06-037463
Adószám: 20713096-1-13

 

minositett-tervezo

Passzívház tervezés, passzív ház tervezés

Címkefelhő

ablak biatorbágy fa Fejér megye hőhíd hőhídszámítás hőszigetelés lakóépület lemezalapozás légtömörség légtömörség mérés minősített passzívház nyílászárók passzívház passzív ház passzívház komponens passzívház kályha passzívház kémény passzívház minősítés passzívház nyílt napok passzívház referencia passzívház tervezés passzívház építés PHPP számítás Schiedel Xpert Apsolut Sárszentmihály tervezés tájolás építészmérnök épület