Administrator

Administrator

Passzívház referencia: 2012 minősített passzívház TataTatán épül fel cégünk által tervezett második minősített passzívháza. Az épület kivitelezése a Darmstadti Passzívház Intézetben előminősített tervek alapján 2012 októberében elkezdődtek.  Az tervezést és a kivitelezést nagyban megnehezítette, hogy a tervezési terület talajszerkezete tőzeges.

Mi Otthonunk passzívház cikkA Mi Otthonunk magazin mostani számában cikk jelent meg az egyik általam tervezett passzívházról. A cikket a képekre kattintva olvashatják el.

A cikkből:

Juhász Róbert építészmérnök már az egyetem alatt kapcsolatba került egy acélvázas, könnyűszerkezetes épületeket kivitelező céggel – ekkor ismerkedett meg a passzívház fogalmával, majd Debreczy Zoltánnal, a Magyar Passzívház Szövetség akkori elnökével, és vált a koncepció elkötelezett hívévé.

Passzívház légtömörség mérésDöntő folyamatához érkezett július elején a tavasszal előminősített passzív lakóépület Egerben.

Az épület engedélyezési, kiviteli terveit és a darmstadti minősítési anyagának összeállítását a Juroplan Bt. végezte.

A részben kétszintes, lapostetős egylakásos lakóépületet március végén kezdték el építeni. Az építkezés alatt fontos szempont volt, hogy az épület légtömörsége minden tekintetben tökéletes legyen, hiszen a BLOWER-DOOR légtömörség vizsgálat során kapott mérési jegyzőkönyv már olyan dokumentum, ami ha nem jól sikerül (a légcsere a nyomástesztnél, 50 Pascal nyomáskülönbség mellett, óránként a légtérfogat legfeljebb 0,6-szorosa lehet.), akkor a végső minősítés sem lesz meg.

Passzív ház referencia: 2012 Pécs, Matheovits Ferenc utcaA pécsi Kertvéllesy építész irodával második közös munkánk ahol cégünk az épület tervezését PHPP számítással és tanácsadással segítette. Az épület terveit Táncos Roland építész készítette.
A telken az épületet tervezés során a telek tájolása és a szomszédos épületek árnyékolása miatt el kellett fogatni.

csütörtök, 17 máj. 2012 13:46

Partnereink

Passzívház építő elemek internorm nv logo silka
 PAUL bachl  

alt

energetika2020 

Passzívház referencia: 2011 minősített passzívház EgerbenKelet-Magyarország első minősített passzívháza épül Egerben. A kétszintes lapostetős egylakásos lakóépület építkezése a Darmstadti Passzívház Intézetben előminősített tervek alapján 2012 márciusában elkezdődtek.

csütörtök, 08 március 2012 05:03

Passzívház vagy csak „optikai tuning”?

Passzívház vagy csak „optikai tuning”?Tudja mi a tuning? Mikor egy autóból valamilyen módosítással jelentős teljesítmény többletet hoznak ki, növelik a sebességét vagy csökkentik a fogyasztását.

És mi az „optikai tuning”? Mikor az autón nem végeznek szerkezeti változást, csak a kinézetét csinálják meg úgy, mintha tuningolt autó lenne. Ha valakinek csak a külcsín fontos, akkor ezzel nincs is gond. Ha viszont egy optikai tuningolt autót akarnak tuningolt autóként lényegesen drágábban eladni, az már gond. Az csalás.

Ez a fajta tuningnak kikiáltott „optikai tuning” kezd terjedni a passzívházak piacán is.

energetikai tanúsítvány, energiatanúsítvány, épületenergetikai tanúsításMindenkinek saját érdeke, hogy csökkentse a saját és családja energiafelhasználását és környezetének szennyezését. Az egyre drasztikusabban emelkedő energiaárak lassan mindenkit spórolásra köteleznek.
Sajnos ma még nem mindenki gondolkodik ennyire előre, és nem gondolkodik környezettudatosan, ezért volt szükséges jogszabályokkal leszabályozni az épületek energetikai jellemzőit.
Az egyik ilyen jogszabály az épületek energetikai jellemzőinek tanúsítást szabályozza és határozza meg a tanúsítás módszereit, árát.
Az energetikai tanúsítás eredménye az energiatanúsítvány (köztudatban épület-zöldkártya) amely közhiteles okirat. Ezt az okiratot csak tanúsítással rendelkező felsőfokú végzettségű szakember állíthatja ki.

Mikor van szükségem energiatanúsítványra?

energetikai tanúsítvány, energiatanúsítvány, épületenergetikai tanúsítás- Jelenleg csak a használatbavételi engedély kiadásának az egyik feltétele.

De 2012. január 1-től jelentősen kibővül a energiatanúsítvány kiállítási kötelezettség köre:

- Használt lakások, házak eladása
- ingatlanok egy évnél hosszabb bérbeadása

Mikor nem kell energia tanúsítványt kiállítani?

  • 50 m2 kisebb épületek
  • Évente 4 hónapnál kevesebb használatra szánt épületek
  • Templomok, hitéleti rendeltetésű épületek
  • Műemlékek
  • Mezőgazdasági rendeltetésű épületek
  • Műhelyek
  • Huzamos emberi tartózkodásra szánt sátorszerkezetek (tenisz, medencelefedés)

energetikai tanúsítvány, energiatanúsítvány, épületenergetikai tanúsítás

Igaz az energiatanúsítvány kiállítása Önnek pénzbe kerül, de olyan hibákra derülhet fény, amire Ön nem is gondolt.

Ezek a hibák javítása után a megtakarítás többszöröse lehet a tanúsítás árának.

Ezért ha úgy tapasztalja, hogy túl sokat költ fűtésre, hűtésre, meleg vízre és mégsem érzi magát komfortosan otthonában akkor hívjon vagy írjon nekünk és rendelje meg energetikai tanácsadásunkat vagy energetikai tanúsításunkat.

Passzív ház bevilágítóMinden épületben kialakulhatnak olyan alárendelt belső helyiségek (lépcsőház, közlekedő, zuhany, gardrób…) amelyekre nem lehet ablakot nyitni. Ezek a helyiségekbe nappal is sokszor kell villanyt kapcsolni, hogy azokat használni lehessen. Kitaláltak egy olyan lehetőséget, amivel egy hagyományos épületben egy a tetősíkról levezetett fénycsatornával lehet fényt levezetni. Igaz ezeknek a kialakítása igen hő hidasak, ezért passzív házban nem alkalmazhatóak.

szerda, 12 október 2011 07:59

Kamra, tároló a passzív burkon belül?

Minden épületben szükség van olyan helyiségekre, ahol élelmiszert, ruhát, háztartási gépeket, szerszámokat és sporteszközöket lehet tárolni. A tároló helyiségek mindig az előszobához, konyhához, háztartási helyiséghez kapcsolódnak. Egy hagyományos épületben a kamra lehetőleg mindig az épület északi, hűvös oldalára került. Az ablaka szinte mindig nyitva volt és természetesen nem volt benne fűtés.

ElsőElőző1234TovábbUtolsó
1. oldal / 4

mapasz-small

Kérdése van?

Hívjon most:

 
 
Juhász Róbert

építészmérnök

JUROPLAN Építész Stúdió és Építész Iroda

építészeti tervezés-tanácsadás

A+ épület és passzívház tervezés, PHPP számítás

Telefon: +36/30-914-8448

info@juroplan.hu

Cégjegyzék szám: 13-06-037463

Adószám: 20713096-1-13

Hívjon most:

juhasz robert new

Juhász Róbert

építészmérnök
JUROPLAN Építész Stúdió és Építész Iroda
építészeti tervezés-tanácsadás
A+ épület és passzívház tervezés, PHPP számítás

Telefon: +36/30-914-8448

info@juroplan.hu
Cégjegyzék szám: 13-06-037463
Adószám: 20713096-1-13

 

minositett-tervezo

Passzívház tervezés, passzív ház tervezés

Címkefelhő

ablak biatorbágy fa Fejér megye hőhíd hőhídszámítás hőszigetelés lakóépület lemezalapozás légtömörség légtömörség mérés minősített passzívház nyílászárók passzívház passzív ház passzívház komponens passzívház kályha passzívház kémény passzívház minősítés passzívház nyílt napok passzívház referencia passzívház tervezés passzívház építés PHPP számítás Schiedel Xpert Apsolut Sárszentmihály tervezés tájolás építészmérnök épület